Najprej moramo razjasniti. To je električni moped, ekvivalent tradicionalnemu 50 cc, to ni motorno kolo. Videti je kot motorno kolo, vendar je ta model omejen na 45 km/h.

Čeprav morda “moped” ni prava beseda za ta primerek tehnologije… Ko sem ga prvič videl, me je s svojim videzom popolnoma prevzel. Kotni LED žaromet pritegne vsakršen pogled in instinktivno boste pomisliti, da je oblikovalec zares dobro opravil svoje delo. Linije so popolne, kombinacija barv pa odlična. Izbirate lahko med čarobno oranžno, ognjeno rdečo, flash srebrno in polarno belo ter klasično črno barvo.

Ta motor izžareva prihodnost – pri vžigu celo originalno ”zapoje”. Velik, osvetljen ekran prikazuje vse informacije, koso za vas pomembne. Nima sklopke, nima hitrosti, samo obrnete ročko in že se odpeljete. Izberete lahko med tremi načini vožnje: eco, normal & sport. Preizkusil sem športni način (težek sem 80 kg) in pospeševal je zelo gladko – brez težav si lahko zamislim, 16-letnike, kako se zabavajo s skuterjem Super Soco.

Ena od poglavitnih prednosti skuterja Super Soco je njegova teža. Težek je samo približno 78 kg (z baterijo vred), zato ga lahko pri počasni vožnji precej dobro nadzorujete in dvignete, če je potrebno. Če se zadržite v mestu, lahko vključite alarm proti kraji, ki se bo oglasil, če nekdo premakne vaše vozilo. Zadnje kolo se bo samodejno blokiralo. Dodatna praktična stvar so nastavljive nožne pedale, ki si jih lahko prilagodite svojim potrebam.

V tem električnem mopedu ne bodo uživali samo mladi, temveč tudi ljudje, ki potujejo v službo. Snemljivo baterijo (10 kg) lahko napolnite v pisarni (najprej vprašajte svojega šefa za dovoljenje!) ali doma na običajni vtičnici. Če želite, lahko kupite tudi dodatno baterijo in povečate doseg mopeda. Dejanski doseg ene baterije je +/- 65 km v načinu delovanja eco.

In ja, popolnoma tih je! Električni motor (razvil ga je BOSCH) je v zadnjem kolesu. Super SOCO ima samo dve tanki gumi in je tudi pri stiku koles s cesto popolnoma neslišen.

Super Soco ni prilagojen za dolga potovanja v druge države, vendar je odličen za mestno vožnjo in je zlahka vodljiv. Je popoln začetniški motor za mlade, ki nimajo veliko izkušenj v vožnji motornega kolesa. Ker je ta skuter preprosto voziti, se lahko bolj osredotočite na cesto in razmere na njej in tako poskrbite za varno vožnjo.

Pustite komentar